2012. január 2., hétfő

Tüntetés - 100 ezer fő a kormány ellen - egyenes közvetítés / Operaház / Andrássy út2012. január 2. Budapest – Operaház – Andrássy út


Frissítés 1: Blogom élőben közvetítette az eseményeket. A tüntetés alighanem az első valóban tömeges kifejezése volt az Orbán-rezsimmel szembeni közhangulatnak (miközben a Fidesz és a kormányelit + lakájaik az Operaházban ünnepelték magukat és kirekesztő szellemű alkotmányukat) . A videót indítva a tüntetésről készült felvétel tekinthető meg.
Az érdemi rész az 51  perctől indul (pontosan 51:30; húzzátok a videó görgetőjét előre). Előtte az igen vegyes színvonalú zenés (+ laposan poénkodó) műsor  a 17. perctől kezdődik. A 41. perctől a rendezvényhez csatlakozottak felsorolása. A 47. perctől hangzik el a köztársasági übergagyi. 50:12: Örömóda (Európa-himnusz).

Frissítés 2: Az utólagos számítások azt látszanak igazolni, hogy a tüntetők létszáma 30-40 ezer fő között mozoghatott.

Utólagos apró megjegyzés: Bár magam is kívánom, hogy a jelenlegi miniszterelnök ne vezesse tovább az országot, az „Orbán takarodj!” hörgő hangú skandálása számomra roppant visszataszító. Sajnálatosnak tartom, hogy a baloldal átvette a jobboldali tüntetők retorikáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése