2023/06/19

Előnyös a bioélelmiszerek fogyasztása?

Ma már egyre többet hallani, hogy a bioélelmiszerek, amelyek mentesek a növényvédő szerektől, adalékanyagoktól, mesterséges növekedési hormonoktól mennyivel egészségesebbek. De vajon valóban nyújtanak táplálkozási előnyt?

Szigorú szabályozások

A bioélelmiszerek termelésére az Európai Unió szigorú szabályozást fogalmazott meg. Ugyanakkor országonként eltérő szabályozások vannak érvényben a biokultúrában előállított termékekre. Lényege, hogy nem használhatnak sem műtrágyát, sem növényvédő szereket. A lábas, - és apró jószágokat pedig természetes körülmények között tenyésztik és antibiotikumos kezelés sem írható fel nekik.

Sokan vannak azonban olyanok, akik cáfolják, hogy van-e létjogosultsága a bioélemiszereknek. Tudományosan alátámasztott bizonyítékoknak is híján vagyunk, eddig csak azt sikerült bebizonyítani, hogy azon férfiaknak, akik bioélelmiszereket fogyasztanak nagyobb az ondósejt száma. 

A „biot” meg kell fizetni

Még ha jól is hangzik, hogy biot fogyasztunk, azt nem mindenki tudja megfizetni. Bármelyik termék esetében megfigyelhető, hogy, ami megkapja a „bio” címkét, azért sokkal borsosabb árat is kell fizetni.

Sokkal kifizetődőbb, ha lehetőségünk van saját földterületen megtermelni zöldség-gyümölcs igényünket, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy mit eszünk meg és nem kell érte csillagászati összegeket sem fizetnünk.

Az biztos, hogy oda kell figyelni arra, hogy mit eszünk meg és persze, hogy miből mennyit eszünk. Ez egyrészt fontos amiatt is, hogy a szervezetünk megkaphasson minden fontos ásványi anyagot, vitamint, ami az egészséges működéséhez szükséges. Másrészt fontos, hogy csak annyi kalóriát jutassunk a szervezetünkbe, amennyire annak szüksége van.

Sokszor azonban épp ez a legnehezebb, hogy megálljt tudjunk parancsolni a finom falatoknak, legyen az éppen bio, vagy nem bio.

Ma már azonban van lehetőségünk arra is, hogy segítségül hívjuk az orvostudomány legújabb módszereit és éljünk a fogyasztószerek nyújtotta kényelemmel. Abban lehetnek segítségünkre, ami a legnehezebb szokott lenni, nevezetesen, hogy kevesebbet együnk. Hogy tényleg csak azt együk meg, amire a szervezetünknek szüksége van, nem pedig többet, hogy az majd zsírpárnák formájában elhízást okozzon.

Egyik nagyon népszerű termék ezek közül a sibu-med Sibutramine 20mg, amely hatóanyagának köszönhetően segít abban, hogy ellen tudjunk állni az ínycsiklandozó falatoknak.

Nem véletlen tartja a mondás: „az vagy, amit megeszel”!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése