2011/12/30

Megalakul a Tiszta Kezek Mozgalom

Facebook-bejegyzés. Készítette: Lovas Zoltán
 
Kunigunda utcai helyzetjelentés, éhségsztrájk 21. nap, este: ---- kérlek, ha gondoljátok osszátok meg! köszi:) ...
A nap eltelt, a fáradt és nagyon fázó emberek meleg levest, teát, meleg sós-zsákokat kaptak más emberektől. Volt benne félelem, és szerencsére aztán semmi, csak a szolidaritás egymással. Mostanára kialakult a holnap esti Kossuth téri tüntetés menete. Szávuly Arankával és Nagy Navarró Balázzsal egyeztetve ezt most ideírom, kérünk mindenkit, adjátok tovább, többször, ma is és holnap is! Köszi:) Tehát:

2011 dec 31, Kossuth tér, a Kossuth szobornál, 18.00 órakor
a Tiszta Kezek Mozgalom alakuló nagygyűlése:

- Nagy Navarró Balázs, Szávuly Aranka, Tamás Gáspár Miklós helyzetértékelő és programadó beszédei
- a Szilveszteri Kiáltvány felolvasása
- Köztársasági eskü
- szavalatok többek között Kulka János és Galkó Balázs tolmácsolásában
- a Tiszta Kezek Köztársaságot búcsúztató koncertje, többek között Dopeman, a Kontroll csoport, és autentikus roma zenészek részvételével.

Plakát (kattintásra nagyobb), ugyancsak a Facebookról:



NOL/MTI-hír:

"Tiszta kezek" néven mozgalmat alapítanak és demonstrációt szerveznek a Kossuth térre az MTV Kunigunda úti épülete előtt húsz napja éhségsztrájkolók – jelentette be Nagy Navarro Balázs, a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szakszervezeti vezető, aki Szávuly Arankával és több civillel együtt éhségsztrájkol a Kunigunda úti épület előtt, azt mondta, a "közmédia fura urai" már a magyar demokrácia alapértékeit veszélyeztetik, ezért döntöttek úgy, hogy a Kossuth térre hívják azokat, akiknek – mint mondta – fontos a demokrácia, a köztársaság, az alkotmány, az emberi jogok tisztelete és a sajtószabadság.
A mozgalmat is ezen az eseményen alapítják meg, amelyhez mindenki csatlakozhat, aki elfogadja az alapítók által lefektetendő alapértékeket – mondta Nagy Navarro Balázs.
A Kunigunda útján délelőtt történtekkel kapcsolatban közölte, újabb büntetőfeljelentést fognak tenni, mivel a gyülekezési joggal szemben erőszakkal léptek fel, és ezzel demokratikus alapjogot akartak akadályozni.

2 megjegyzés:

  1. A Magyar Köztársaság polgára vagyok, - és maradok! - Nos, kettős állampolgár leszek. Bennszülött idegen. - Olyan furcsa, hogy már szép.

    VálaszTörlés
  2. Üdv a virtuáléban. Ennek a honlapnak az indításához a te Facebook-bejegyzéseid is inspirációt adtak.

    VálaszTörlés